Historie

Hvordan alt begyndte

Besøg vor nye hjemmeside

Oprindelse


Søsterfællesskabet blev grundlagt af Dr. Klara Schlink (1904-2001), kaldt Mor Basilea og Erika Madauss (1904-1999), kaldt Mor Martyria.
Allerede flere år før Mariasøsterfællesskabet blev til, begynte Gud at forberede dem på en vej, hvor de lærte at følge Jesus på alle livets områder.
De opgav deres lønnede stillinger og respekterede positioner og gjorde sig på den måde fuldt og helt afhængig af Herren.
På denne vej blev troen og kærligheden til Gud styrket. De tog klart afstand fra Hitler i nazitiden og forkyndte med frimodighed om Guds rige som det eneste sande rige og jødene som hans udvalgte folk.
Vejen, de måtte gå, var tornefuld og smal, men Jesus kom dem nær som aldrig før og åbenbarede sin kærlighed for dem.

Mor Basilea Schlink,

socialpædagog med doktorgrad i psykologi fra universitetet i Hamburg 1934, leder for den kristne studenterbevægelse for kvinder (1933-1935)

Mor Martyria Madauss,

  arbejdede bl.a. som socialpædagog i London, Berlin og Hamburg

Nyt liv af ruiner

Tyskland, 11. september 1944:
Darmstadt blev ødelagt af de allieredes bomber - mere end 10 000 mennesker mistede livet. Klaras og Erikas årelange bøn om vækkelse i ungdomsarbejdet blev hørt. Men fuldstændig anderledes end de havde tænkt sig.
I denne nat mødte Gud de unge som den hellige dommer, Herren over liv og død. Ingenting kunne skjules for ham, ingenting pyntes på. Ingen lunken kristendom kunne bestå for ham.
Efter angrebsnatten var der en trang hos de unge til at bekende deres synder og modtage tilgivelse. Martin Luther siger: "Hvor der er syndernes tilgivelse, der er der også liv og salighed." Guds time var inde. Nyt liv voksede frem af indre og ydre ruiner.
30. marts 1947: I Mor Basileas barndomshjem på Steinberg fejrede Mariasøsterfællesskabet sin fødselsdag. Huset var blevet bevaret under bombningerne. Senere fik de på underfuld måde købt et landområde. Her voksede det lille land Kanaan frem, til trods for mange skuffelser og store hindringer.

Fra midten af 1960-tallet kaldte Gud også kvinder fra andre lande og verdensdele til at blive Mariasøstre. I dag kommer vi fra 19 nationer og vore tyske søstre undrer sig over Guds tilgivende kærlighed. Krigen gjorde os til bitre fjender, men i Jesus er vi ét og kan sammen leve for, at hans rige skal komme.

Samtidig gjorde Gud det klart, at der også skulle opstå et fællesskab for brødre knyttet til Kanaan. De har det samme indre kald som Mariasøstrene.
De hedder Kanaan-Fransiskus-brødre. Ligesom Maria, Jesu mor, er et forbillede for os, er Frans af Assisi det også i sin barnlige og ydmyge kærlighed til Gud. En glødende kærlighed til Jesus drev ham til at give Gud alt, og gennem århundreder har hans liv velsignet kristenheden.

Se filmen fra Det lille land Kanaan:

          © De Evangeliske Mariasøstre, Staslundevej 7, Udby, 4300 Holbæk, Danmark.           Kontooplysninger: Reg.nr. 1551 / Kontonr.: 6559395 / IBAN: DK66 3000 0006 5593 95 / SWIFT-BIC: DABADKKK Alle rettigheder forbeholdes. Bibelcitaterne er fra den autoriserede oversættelse, © Det Danske Bibelselskab 1992.
Drevet af Webnode
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang